1. března 2018

Křesťané co upřímně věří, že jsou křesťané

Jsou dva druhy křesťanů, jedni upřímně věří Kristu, druzí upřímně věří, že jsou křesťané.

Neboť je psáno: Ne každý, kdo mi říká: Pane, Pane, vejde do království Nebes, ale ten, kdo činí vůli mého Otce, který je v nebesích. Mnozí mi v onen den řeknou: Pane, Pane, což jsme tvým jménem neprorokovali a tvým jménem nevyháněli démony a tvým jménem neučinili mnoho mocných činů? A tehdy jim vyznám: Nikdy jsem vás neznal. Odejděte ode mne, činitelé nepravosti. (Matouš 7:21-23)

Potom řekne i těm po levici:
Jděte ode mne, prokletí, do věčného ohně, který je připraven pro Ďábla a jeho anděly! Neboť jsem hladověl, a nedali jste mi najíst, žíznil jsem, a nedali jste mi napít, byl jsem cizincem, a neujali jste se mne, byl jsem nahý, a neoblékli jste mne, byl jsem nemocný a ve vězení, a nenavštívili jste mne. Tu mu odpovědí i oni: Pane, kdy jsme tě spatřili hladového, žíznivého, jako cizince, nahého, nemocného nebo ve vězení, a neposloužili jsme ti? Pak jim odpoví: Amen, pravím vám, cokoliv jste neučinili jednomu z těchto nejmenších, ani mně jste neučinili. A tito půjdou do věčného trápení, ale spravedliví do věčného života.
(Matouš 25:41-46)


Mnozí se budou snažit vejít, ale nebudou toho schopni:
Moudré panny odmítnou dát pošetilým (vlažným) pannám olej (Ducha), vlažné panny to už nedoženou a budou Ježíšem odmítnuty: "Pane, pane, otevři nám!" On jim odpověděl: "Amen, pravím vám, neznám vás."




1 komentář:

  1. Ono už samo české slovo křesťan je poněkud nešťastné. Nikdo z apoštolů takto věřící v Krista nenazýval. Krásné oslovení najdeme v 1. listu Korintským: posvěceným v Kristu Ježíši, povolaným svatým, spolu se všemi, kteří na kterémkoliv místě vzývají jméno našeho Pána Ježíše Krista, Pána jejich i našeho nebo podle Kralických místě jejich i našem.

    OdpovědětVymazat