31. prosince 2016

Význam facebooku pro křesťana

Facebook jako jeden z nástrojů zla u mnohých vyzvedává vlastní „JÁ“ lépe řečeno vlastní „EGO“. Mnozí z nás si říkají znovuzrození křesťané. Skutečně je tomu tak?

Chodit s Pánem celý den, celý život, mít HO v srdci, odvracet se od hříchu a toužit po čistotě je přece něco jiného než vlažná víra co tu někteří z nás prezentují. Když člověk příjme Ježíše Krista do svého života, začne se postupně a pomalu měnit na Jeho obraz, to je práce Ducha Svatého v našem srdci, ale u mnohých nic takového vidět není, spíše naopak.


Zamysleme se všichni, měli by jsme být k obrazu Pána a náš facebookový profil by měl být k našemu obrazu, mělo by se tedy jednat o oslavu Pána. Tak proč to tak u mnohých není?

Namísto toho na svém profilu oslavujeme sami sebe, svoje modly, nebo tento svět a jeho bohy. Dále také záleží na tom co sdílíme a komu, nebo čemu dáme like, neboť tím jsme příkladem pro ostatní, ať už v pozitivním nebo negativním smyslu a odpovězme si sdílíme věci k oslavě Pána nebo se spojujete s nevěstkou, dáváme like Pánovy nebo nevěstce. Upřednostňujeme na svém profilu Pána, nebo sami sebe, své modly a bohy, nebo věci ze světa.

Nebo nevíte, že kdo se připojuje k nevěstce, je s ní jedno tělo? (1. Korintským 6:16)

Cožpak nevíme jak funguje facebook, když něco sdílíme vidí to všichni naši přátelé, když někomu dáme like vidí to i naši přátelé. Tak si položme otázku na co upozorňujeme? Sami na sebe, na věci ze světa, nebo na Pána.

Cizoložníci a cizoložnice! Nevíte, že přátelství se světem je nepřátelství s Bohem? Kdo tedy chce být přítelem světa, stává se nepřítelem Božím.
(Jakubův 4:4)

Pak tu jsou mnozí uživatelé ze světa a svět jim naslouchá, to jsou falešní proroci a učitelé co po nás žádají like pro svoje stránky, pro svoje výtvory a hlavně pro svoje EGO, pod různými záminkami to zkoušejí a hadí jazyk jim není cizí, ale pouze se na sebe snaží strhnout pozornost a odvést nás od Pána do světa, což je často spojeno s prezentací vlastních výtvorů, čím více like, tím více oslovených lidí a tím více zisku, jsou to hladoví vlci v rouše beránčím, ti co se skrývají za krásnou tváří, krásnými slovy a krásnými výtvory ze světa.

Nežiji už já, ale žije ve mně Kristus. A život, který zde nyní žiji, žiji ve víře v Syna Božího, který si mne zamiloval a vydal sebe samého za mne. (Galatským 2:20)

Náš facebookový profil je obrazem nás samotných, tak se zamysleme jestli je i obrazem Pána, pokud není obrazem Pána, tak ani my nejsme obrazem Pána a naše víra je vlažná.

Znám tvé skutky; nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený nebo horký! Takto však, že jsi vlažný, a nejsi studený ani horký, vyvrhnu tě ze svých úst. (Zjevení Janovo 3:15-16)

Na závěr dvě poučení:
Všechno mohu, ale ne všechno je užitečné; všechno mohu, ale ničím se nedám ovládnout. (1. Korintským 6:12)

Všechno, cokoli mluvíte nebo děláte, čiňte ve jménu Pána Ježíše a skrze něho děkujte Bohu Otci. (Koloským 3:17)

1 komentář:

  1. FB je pro některé příležitostí být tvůrčí a spontánní, ale možná pro jiného člověka jde o jeho vědomě a cíleně žádoucí sebeprezentaci. To, že budeme sdílet duchovní články a lajkovat nábožensky, nebo ideologicky správně zaměřené příspěvka a komentáře, vypovídá o nás akorát to, že si dáváme pozor, aby nikdo nás nemohl usvědčit z neduchovnosti - tudiž nám velmi záleží na vlastní pověsti, svém egu. Tuto cenzúru učil apoštol Pavel: "Chovejte se slušně, aby nikdo nemohl nic zlého řící vůči Církvi." Apropó: je až tak důležité, jak se jevíme druhým? Myslíte si, že pro Boha je zevní pověst církví a křestana až tak důležitá a dá se oklamat jeho cenzúrou? Pokuď je křesťan upřímný a nemusí se cenzúrovat, tak je to samozřejmě v pořádku, v opačném případě je to jen náboženská reklama.

    OdpovědětVymazat