8. prosince 2018

Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného

Čtvrtého dne zdobí Bůh oblohu světly, aby svítila a sloužila k rozdělování času. Kristus přišel, aby svítil ztraceným lidem jako Slunce ve světě tmy „pro milosrdný soucit našeho Boha, v němž nás navštíví Úsvit z výsosti, aby se ukázal těm, kdo sedí ve tmě a stínu smrti, a uvedl naše nohy na cestu pokoje.“ (Lukáš 1,78-79)

Kdysi jste byli tmou, ale nyní jste světlem v Pánu.
Žijte jako děti světla, (Efezským 5,8) jako poslušné děti se nepřizpůsobujte dřívějším žádostem, jako když jste byli v nevědomosti, (1. Petrův 1:14) ale jako novorozené děti mějte touhu po nefalšovaném mléku Božího slova, abyste jím vyrostli k záchraně. (1. Petrův 2,2)


Ježíš řekl: Já jsem světlo světa. Kdo mne následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života. (Jan 8,12) Musím konat skutky toho, kdo mne poslal, dokud je den; přichází noc, kdy nikdo nebude moci pracovat. Pokud jsem na světě, jsem světlo světa. (Jan 9,4-5).

Tma světlo nemilovala, neboť Pán Ježíš byl odmítnut, zavržen a ukřižován. Noc ve které se nyní svět
nachází je osvěcována měsícem, který zrcadlí světlo od slunce a to je obraz všech vykoupených, kteří mají zrcadlit Kristův charakter, být světlem světa a dětmi světla ve světe tmy, neboť "my všichni, spatřujíce s odhalenou tváří Pánovu slávu jako v zrcadle, jsme proměňováni v týž obraz, od slávy k slávě, jako od Pána Ducha." (2. Korintským 3,18) a proto "všechno dělejte bez reptání a pochybování, abyste byli bezúhonní a bezelstní, Boží děti bez poskvrny uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného, v němž záříte jako světla ve světě." (Filipským 2,14–15).

Nevěřícím, bůh tohoto věku oslepil myšlení, aby jim nevzešlo světlo evangelia slávy Krista, jenž je obrazem Božím, (2. Korintským 4,4) ale
ti, kdo na něj hledí, budou zářit. Na jejich tvářích nebude stud. (Žalm 34,6) Světlo spravedlivých bude jasně zářit, avšak lampa ničemů zhasne. (Přísloví 13,9) Rozumní budou zářit jasem oblohy, a kdo ke spravedlnosti dopomáhají mnohým, jako hvězdy navěky a navždy. (Daniel 12,3)

Buďte světlem světa
, jako děti světla ve světě tmy,  ať záříte jako hvězdy na temné obloze!















Žádné komentáře:

Okomentovat