5. srpna 2017

Modrá šňůrka jako poučení pro křesťana

Synové Izraele si měli udělat na okrajích roucha třásně a dávat na okrajové třásně modrou šňůrku, aby si připomínali Boží přikázání a byli svatí svému Bohu.
 
Promluv k synům Izraele a řekni jim, aby si po všechna pokolení dělali na okrajích roucha třásně a dávali na okrajové třásně modrou šňůrku. Budete mít třásně, takže když je uvidíte, vzpomenete si na všechny Hospodinovy příkazy a budete je plnit a nebudete zkoumavě následovat své srdce a své oči, za nimiž byste chodili smilnit. Takto si budete připomínat a plnit všechny mé příkazy a budete svatí svému Bohu. (Numeri 15:38–40)

Zbožnost čistá a neposkvrněná před Bohem a Otcem je toto: navštěvovat sirotky a vdovy v jejich soužení a zachovávat se neposkvrněným od světa. (Jakubův 1:27)

Modrá šňůrka na kněžském oděvu:

Náprsník přivážou modrou šňůrkou z jeho kroužků na kroužky efódu, aby byl nad ozdobným pásem efódu; náprsník nebude odstávat od efódu. (
Exodus 28:28)

Náprsník přivázali modrou šňůrkou z jeho kroužků na kroužky efódu, aby byl nad ozdobným pásem efódu. Náprsník neodstával od efódu, jak přikázal Hospodin Mojžíšovi. (Exodus 39-21)

Uděláš květ z čistého zlata a vyryješ na něj pečetní nápis: Svatý Hospodinu. Dáš ho na modrou šňůrku a bude na turbanu, bude vepředu na turbanu. (Exodus 28:36-37)

Udělali květ z čistého zlata, svatou čelenku, a napsali na něj zápis, pečetní nápis: Svatý Hospodinu. Dali na něj modrou šňůrku, aby jej upevnili nahoru na turban, jak přikázal Hospodin Mojžíšovi. (Exodus 39:30-31)

Křesťané jsou kněžími Božími:

I vy sami jako živé kameny jste budováni jako duchovní dům ve svaté kněžstvo, abyste přinášeli duchovní oběti, příjemné Bohu skrze Ježíše Krista. (1. Petrův 2:5)

Vy však jste ‚rod vyvolený, královské kněžstvo, národ svatý, lid určený k Božímu vlastnictví, abyste rozhlásili mocné skutky toho, jenž vás povolal ze tmy do svého podivuhodného světla.(1. Petrův 2:9) 
 
Není těžké porozumět významu modré barvy, modrá barva je barva nebes, vyznačuje nebeskou povahu Ježíše Krista. Kristus přišel z nebe a je Pánem nebe.

Nikdo nevystoupil do nebe kromě toho, který sestoupil z nebe, Syna člověka, který je v nebi. (Jan 3:13) 

Kdo přichází shůry, je nade všechny. Kdo je ze země, je pozemský a mluví pozemsky. Kdo přichází z nebe, je nade všechny. (Jan 3:31) 


 












Žádné komentáře:

Okomentovat