13. prosince 2018

O falešných růžích a křesťanech ve vlčích kůžích

Stejně jako je falešná růže na první pohled k nerozeznání od té pravé, tak i mezi křesťany jsou falešní křesťané na první pohled k nerozeznání od těch pravých, neboť ti falešní budou mít vnější formu zbožnosti, ale nebudou mít vnitřní život z Boha.

Stejně jako může mít umělá růže na povrchu krásný vzhled, ale uvnitř žádný život, tak i falešný křesťan může mít na povrchu krásný andělský vzhled, ale uvnitř žádný skutečný život. Neboť z Písma se učíme: Budou mít vnější formu zbožnosti, ale její moc jim bude cizí. Od takových se odvracej. (2. Timoteovi 3,5)

Známkou života je růst, pravá růže roste a je živena kořeny, zatímco falešná růže neroste a není živena kořeny, protože nemá žádné kořeny, stejně tak i pravý křesťan roste a je napojen na kořen života, zatímco falešný křesťan neroste a není napojen na kořen života.


Stejně jako pravá růže bude produkovat med a falešná růže bude bez medu, tak i pravý křesťan ponese ovoce Ducha a falešný křesťan bude bez ovoce Ducha. Z Písma se učíme, že ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání. (Galatským 5,22-23)
Jestliže se včela nenechá splést  a nezamění pravou růži za falešnou růži, tím spíše nikdo nemůže splést Boha svým náboženským vzhledem a chováním, neboť Bůh zná ty, kteří jsou Jeho a ví co je skryto v srdci každého člověka.

Každý by měl zkoumat sám sebe zda má skutečně nový život z Boha, nebo je jeho život tvořen jenom mrvou náboženskou fasádou a naučeným zbožným chováním.

Mám život z Boha? Je moje chování důsledkem živého vztahu k Bohu? Tyto otázky by si měl položit každý kdo si říká křesťan.




















Žádné komentáře:

Okomentovat