23. června 2017

Mnoho skalních křesťanů staví svůj dům na písku

Mnoho skalních křesťanů staví svůj dům na písku, na chatrných základech, ale nikdo nemůže položit jiný základ nežli ten, který je již položen, a tím je Ježíš Kristus. Proto je třeba stavět svůj dům na skále, na pevném základu a tím základem je Kristus. 

 „Každý, kdo slyší tato má slova a činí je, bude tedy podoben muži prozíravému, který postavil svůj dům na skále. A spadl déšť a přihnaly se vody a zaduly větry a udeřily na ten dům -- ale nezřítil se, neboť byl založen na skále. A každý, kdo slyší tato má slova a nečiní je, bude podoben muži pošetilému, který postavil svůj dům na písku. A spadl déšť a přihnaly se vody a zaduly větry a udeřily na ten dům -- a zřítil se a jeho pád byl veliký.“ A stalo se, že když Ježíš dokončil tato slova, byly zástupy ohromeny jeho učením,neboť je učil jako ten, kdo má pravomoc, a ne jako jejich učitelé Zákona. (Matouš 7:24-29) 

Nestrachujte se a nebuďte ochromeni! Což ti to odedávna nezvěstuji a neoznamuji? Vy jste mými svědky. Cožpak je Bůh kromě mne? Není jiná skála, o žádné nevím. (Izaiáš 44:8)

Důvěřujte Hospodinu až navěky, protože v Hospodinu, v Hospodinu je skála věků. (Izaiáš 26:4)

Nikdo není svatý jako Hospodin, ano není kromě tebe, není taková skála jako náš Bůh. (1. Samuelova 2:2)

A Bůh veškeré milosti, který vás povolal ke své věčné slávě v Kristu Ježíši, vás, když nakrátko snesete utrpení, sám zdokonalí, utvrdí, posílí, postaví na pevný základ. (1. Petrův 5:10)
Ale vy, milovaní, protože to víte předem, chraňte se, abyste nebyli svedeni bludem bezuzdných lidí a neodpadli od vlastního pevného základu. (2. Petrův 3:17)

Neboť nikdo nemůže položit jiný základ nežli ten, který je již položen, a tím je Ježíš Kristus. (1. Korintským 3:11) 

Hospodin je má skála, má tvrz, můj vysvoboditel. Můj Bůh je má skála, v něm hledám útočiště; je můj štít a roh mé záchrany, můj nedobytný hrad. (Žalm 18:3) 



Žádné komentáře:

Okomentovat