27. července 2017

Místo věřícího je venku za stany

Stany jsou dnes denominace, církve, spolky, to je křesťanství podle jména. Důvod proč vyjít ven ze stanů je jejich úplné selhání jako svědectví pro Boha - Kdo má uši slyš co praví Duch církvím.

Ježíš Kristus je tentýž včera, dnes i na věky. Nenechte se unášet všelijakým podivným učením. Je lepší posilovat své srdce milostí než pokrmy, které svým stoupencům nijak nepomohly. Máme oltář, z něhož nemají právo jíst ti, kdo slouží stánku. Těla zvířat, jejichž krev přináší velekněz do nejsvětější svatyně jako oběť za hřích, bývají pálena venku za stany. Proto také Ježíš trpěl venku za branou, aby posvětil lid svou vlastní krví. Vyjděme tedy k němu ven za stany a nesme jeho potupu, neboť zde nemáme trvalé město, ale toužíme po tom budoucím. Skrze něj neustále přinášejme Bohu oběť chvály, totiž ovoce rtů, vyznávajících jeho jméno. (Židům 13:8-15)

Proto věřícímu, který chce jednat podle Boží vůle nezbývá než zaujmout místo mimo v oddělení se od všeho co není podle Božích myšlenek, společně s těmi, kteří se jednoduše shromažďují ke jménu Pána Ježíše.  

 

Žádné komentáře:

Okomentovat