25. března 2018

Duch Jannése a Jambrése v posledních dnech

Stejně jako se Jannés a Jambrés postavili Mojžíšovi a odporovali pravdě, tak i falešní učitelé se staví proti učitelům, kteří se vyznačují zralostí a čistotou, čímž odporují pravdě.

Ti, co se drží pevného základu, to jest spolehlivého slova a zdravého učení budou mít duchovní spor s mocnostmi, které se staví proti pravdě a chtějí udržet Boží lid v otroctví (zákonictví).

Jannés a Jambrés byli kouzelníci z faraónova okolí, kteří svými magickými silami odporovali Mojžíšovi a stavěli se proti vysvobození Božího lidu. Jannés a Jambrés se snažili napodobit to co faraonovi ukázal Mojžíš a Áron, stejně tak se falešní učitelé snaží napodobit boží služebníky, budou mít vnější formu zbožnosti, ale její moc jim bude cizí „neboť takoví lidé jsou falešní apoštolové, lstiví pracovníci, kteří se přestrojují za apoštoly Kristovy. A není divu; vždyť sám Satan se přestrojuje za anděla světla. Není to tedy nic zvláštního, když se i jeho služebníci přestrojují za služebníky spravedlnosti; jejich konec bude podle jejich skutků.“ (2. Korintským 11:13-15)


Toto však věz, že v posledních dnech nastanou těžké časy. Lidé budou sobečtí, chtiví peněz, chlubiví, domýšliví, rouhaví, rodičů neposlušní, nevděční, nesvatí, bezcitní, nesmířliví, pomlouvační, nevázaní, hrubí, nepřátelští k dobrému, zrádní, lehkomyslní, nadutí, milující rozkoš spíše než milující Boha. Budou mít vnější formu zbožnosti, ale její moc jim bude cizí. Od takových se odvracej. K nim patří ti, kteří vnikají do domů a podmaňují si lehkověrné ženy, které jsou obtížené hříchy a hnané rozličnými žádostmi, které se stále učí, a nikdy nemohou přijít k poznání pravdy. Jako se Jannés a Jambrés postavili proti Mojžíšovi, tak se i tito lidé stavějí proti pravdě. Jsou to lidé se zvrácenou myslí, neosvědčení ve víře. Ale dále nepostoupí, neboť jejich nerozum bude všem zřejmý, jako byl i nerozum oněch dvou. (2. Timoteovi 3:1-9)

Tři věci, které byli schopni
Jannés a Jambrés napodobit, se vyznačovali satanovou mocí, smrtí a nečistotou to jest hady, krví a žábami, neboť příchod Bezzákonného je podle působení Satana se vší mocí, znameními a lživými zázraky a s veškerým klamem nepravosti pro ty, kteří hynou, protože nepřijali lásku k pravdě, aby byli zachráněni. (2. Tesalonickým 2:9-10)

Největší odpor proti Boží pravdě působí ti co mají formu pobožnosti, ale moci její zapíraje. Proto je třeba, aby se každý pevně držel spolehlivého slova, jak bylo vyučováno.










Žádné komentáře:

Okomentovat