23. ledna 2019

Zednická lžíce a meč – budování a obrana Božího díla

Lidé pracující na obnově hradeb Jeruzaléma drželi v jedné ruce zednickou lžící a v druhé ruce měli meč, jednou rukou opravovali (budování božího díla) a druhou ruku měli připravenou k boji (obrana božího díla). Všichni se podíleli na božím díle, jedna polovina pracovala na obnově hradeb a druhá polovina byla na stráži.

Od toho dne polovina mých mužů pracovala na díle a druhá polovina byla ve zbroji. Velitelé s kopími, štíty, luky a pancíři střežili celý rod Judův, který stavěl hradby. Nosiči jednou rukou přenášeli stavební náklad a druhou svírali zbraň. Všichni, kdo pracovali na stavbě, byli po boku opásáni mečem a vedle mě stál trubač na beraní roh. (Nehemiáš 4,10-12)


I dnes potřebujeme v jedné ruce držet slovo které buduje, v druhé ruce držet slovo které brání a stále být na stráži, to znamená za všech okolností se modlit, neboť modlitba působí jako stráž a duchovní boje se vyhrávají na modlitbách. I dnes se mají všichni křesťané podílet na budování božího díla - božího domu – duchovního chrámu (církve), to znamená být živými kameny v těle Kristově.


Vezměte si celou Boží zbroj,
abyste ve zlý den mohli odolat, všechno splnit a zůstat stát. Stůjte přepásáni na bedrech pravdou, oblečeni pancířem spravedlnosti a obuti připraveností kázat evangelium pokoje. Nadto vždy třímejte štít víry, jímž budete moci uhasit všechny ohnivé šípy toho zlého. Vezměte si také přilbu spasení a meč Ducha, jímž je Boží slovo. Za všech okolností se modlete v Duchu; proto vždy vytrvale bděte a v každé své modlitbě a prosbě se modlete za všechny svaté. (Efezským 6, 13-18)


Byli jste postaveni na základ apoštolů a proroků, kde je úhelným kamenem sám Kristus Ježíš.
V něm se celá stavba spojuje a roste ve svatý chrám v Pánu. V něm se i vy společně budujete, abyste byli Božím příbytkem v Duchu. (Efezským 2, 20-22)


Když přicházíte k němu, k živému kameni zavrženému lidmi, ale vyvolenému a vzácnému před Bohem, sami se stáváte živými kameny ve stavbě duchovního chrámu a svatým kněžstvem přinášejícím duchovní oběti přijatelné před Bohem díky Ježíši Kristu.
(1. Petrův 2,4-5) 
 
 



Žádné komentáře:

Okomentovat