17. února 2019

Ateismus není známkou moudrosti, ale známkou hlouposti

Dnešní doba se vyznačuje ateismem, který říká "Bůh není" a pomocí "evoluční teorie" je tu snaha vytěsnit Boha (se kterým se nepočítá) jako Stvořitele nebe, země, zvířat a člověka.

ŽALM 14,1 a 53,2
- Blázen (bloud) si v srdci říká: Bůh (ELOHIM) není. (Stvořitel není).


ŽALM 14

Pro vedoucího chval. Davidův žalm. Blázen si v srdci říká: Bůh (ELOHIM) není. Lidé jednají zvráceně, páchají ohavné činy. Není, kdo by činil dobro. Hospodin (JHVH) shlíží z nebes na lidské syny, aby viděl, zda je někdo rozumný, zda někdo hledá Boha (ELOHIM). Všichni se společně odvrátili a jsou zvrácení. Není, kdo by činil dobro, není ani jednoho. Opravdu tomu nerozumí nikdo z činitelů nepravosti, kteří pojídají můj lid, jako by jedli chléb, a kteří k Hospodinu (JHVH) nevolají? Jednou se budou třást strachem, neboť Bůh (ELOHIM) je s pokolením spravedlivých. Radu chudého zesměšňujete, avšak Hospodin (JHVH) je jeho útočiště. Kéž by byla Izraeli dána spása ze Sijónu! Až Hospodin (JHVH) změní úděl svého lidu, bude Jákob jásat, Izrael se bude radovat!

ŽALM 53
Pro vedoucího chval -- na machalat. Davidův žalm k meditaci. Blázen si v srdci říká: Bůh (ELOHIM) není. Lidé jednají zvráceně, páchají špatnosti. Není, kdo by činil dobro. Bůh (ELOHIM) shlíží z nebes na lidské syny, aby viděl, zda je někdo rozumný, zda někdo hledá Boha (ELOHIM). Všichni společně odpadli, jsou zvrácení. Není, kdo by činil dobro, není ani jednoho. Opravdu tomu nerozumějí činitelé nepravosti, kteří pojídají můj lid, jako by jedli chléb, a kteří k Bohu (ELOHIM) nevolají? Jednou se budou třást strachem, jaký ještě nebyl. Vždyť Bůh (ELOHIM) rozmetal kosti těch, kdo tě obléhali. Zahanbils je, neboť Bůh (ELOHIM) je zavrhl. Kéž by byla Izraeli dána ze Sijónu spása! Až Bůh (ELOHIM) změní úděl svého lidu, bude Jákob jásat, Izrael se bude radovat.


Dále v NZ v listu
Římanům 1,18-32 čteme: Boží hněv se zjevuje z nebe proti každé bezbožnosti a nepravosti lidí, kteří v nepravosti potlačují pravdu, protože to, co lze o Bohu poznat, je jim zřejmé; Bůh jim to zjevil. Jeho věčnou moc a božství, ačkoli jsou neviditelné, lze totiž od stvoření světa jasně vidět, když lidé přemýšlejí o jeho díle, takže jsou bez výmluvy. Ačkoli poznali Boha, neoslavili ho jako Boha ani mu neprojevili vděčnost, nýbrž upadli ve svých myšlenkách do marnosti a jejich nerozumné srdce se ocitlo ve tmě. Tvrdí, že jsou moudří, ale stali se blázny. Zaměnili slávu neporušitelného Boha za zpodobení obrazu porušitelného člověka, ptáků, čtvernožců a plazů. Proto je Bůh skrze žádosti jejich srdcí vydal do nečistoty, aby navzájem zneuctívali svá těla; vyměnili Boží pravdu za lež, kořili se a sloužili tvorstvu více než Stvořiteli, jenž je požehnaný na věky. Amen. Proto je Bůh vydal do potupných vášní. Jejich ženy vyměnily přirozený styk za nepřirozený a stejně i muži zanechali přirozeného styku s ženou a ve své touze se rozpálili jeden k druhému, muži s muži páchají hanebnost a sami na sobě dostávají zaslouženou odplatu za svoje poblouzení. Právě tak, jako neuznali za dobré poznávat Boha, vydal je Bůh jejich neosvědčené mysli, aby dělali, co se nesluší: Jsou naplněni veškerou nepravostí, smilstvem, ničemností, chamtivostí, špatností, jsou plni závisti, vraždy, sváru, lsti, zlomyslnosti, jsou donašeči, pomlouvači, Bohu odporní, zpupní, domýšliví, chlubiví. Vymýšlejí zlé věci, neposlouchají rodiče, jsou nerozumní, věrolomní, bezcitní a nemilosrdní. Ačkoliv poznali Boží ustanovení, že ti, kdo dělají takové věci, jsou hodni smrti, nejenže je sami činí, ale dokonce to schvalují i jiným, kteří je dělají.

Bloud: pošetilec, bláhovec, blázen.











Žádné komentáře:

Okomentovat