2. května 2017

Benny Hinn - Srážení v Duchu? Skutečně? V jakém Duchu?

Shromáždění Bennyho Hinna:
Lidé davově padají dozadu, na záda, ležící na zádech,
třepajíce se, plazící se, křičící, obnaženi, to jistě není biblické, ale jedná se o působení nečistých duchů neboli démonů. 

Srážení v Duchu?
Skutečně? V jakém Duchu?

Vrčet jako lvy?

Štěkat jako psy?

Syčet jako hadi?

Kuňkat jako žáby?

Chrochtat jako prasata?
 
To je Boží Duch?
 
S padáním dozadu jsou spojeny další jevy: chrochtání (viz. torontské požehnání), vrčení, štěkání, kuňkání, syčení.

Co na to říká Bible:
Bůh není Bohem zmatku, nýbrž Bohem pokoje.
(1. Korintským 14:33) 

Padání pod Boží moci je biblické, ale ne každé: 
Lidé vždy padali dopředu na tvář pokořeni před Pánem, dnes na charismatických shromážděních všichni padají dozadu na záda, ale boží mužové padali dopředu na tvář před Bohem. Biblické padání pod Boží mocí do předu na tvář byla reakce člověka na to co viděl ve vidění nebo na to co zažil, biblických případů padání bylo jen pár, byli daleko od sebe a přihodili se jenom několika lidem, v biblických případech padali lidé dopředu na tvář v úžasu z něčeho nebo z někoho.

Varování:
Duch výslovně praví, že v posledních dobách někteří odstoupí od víry, přidržujíce se bludných duchů a učení démonů, těch, kteří v pokrytectví mluví lež a mají vypálené znamení na vlastním svědomí. (1. Timoteovi 4:1-2)
 
Dále se dozvídáme, že bratr Hinn zpronevěřil několik milionu dolarů. Své pomazání získává u hrobu Kathryn Kulhmanové a také častými návštěvami samotné zemřelé Kathryn v jeho pokoji, kde přijímá od zemřele čerstvé pomazáni „Ducha Svatého“, když se podíváme na Katrinín život vidíme rozbité manželství a změnu partnera, lásku k drahým šperkům a život v luxusu. 

Co na to říká Bible: Neobracejte se k duchům zemřelých a nevyhledávejte věštce, abyste se jimi poskvrňovali. Já Hospodin jsem váš Bůh.
(Leviticus 19:31)

A jestliže se nějaký člověk obrátí k duchům zemřelých a věštcům, aby s nimi smilnil, proti takovému člověku obrátím svou tvář a vyhladím jej zprostřed jeho lidu. (Leviticus 20:06)

Ti, kdo chtějí být bohatí, upadají do pokušení a do léčky a do mnoha nerozumných a škodlivých žádostí, které je vtahují do zkázy a záhuby.
Neboť kořenem všeho zlého je láska k penězům; a někteří, kdo se po nich pachtili, zbloudili od víry a způsobili si mnoho bolestí. (1. Timoteovi 6:9-10)








Žádné komentáře:

Okomentovat