14. ledna 2018

Uctívání Boha v duchu a pravdě

Klanění je to samé co uctívání, klanět se v duchu a pravdě znamená klanět se v  Duchu Svatém "modlete se v Duchu Svatém" (Juda 1:20) neboť "Duch je ten, který obživuje, tělo nic neznamená" (Jan 6:63).

Ježíš jí řekl: „Věř mi, ženo, že přichází hodina, kdy se nebudete klanět Otci ani na této hoře ani v Jeruzalémě. Vy se klaníte tomu, co neznáte. My se klaníme tomu, co známe, protože záchrana je ze Židů. Ale přichází hodina, a již je zde, kdy praví ctitelé se budou klanět Otci v duchu a pravdě; vždyť sám Otec hledá takové ctitele.  Bůh je duch, a ti, kteří se mu klanějí, musí se mu klanět v duchu a pravdě.“ (Jan 4:21-24)

Bůh je Bohem hledajícím "neboť Syn člověka přišel vyhledat a zachránit, co je ztraceno" (Lukáš 19:10), pokud chceme Boha  správně uctívat, mu­síme se narodit  znovu z Božího Ducha, neboť "nenarodí-li se kdo znovu, nemůže spatřit království Boží" (Jan 3:3). Uctívání Boha nespočívá v hle­dání svaté hory nebo obřadního chrámu a nemělo by se omezovat pouze na vnější formy a obřady, neboť "Bůh zkoumá postoje srdce" (Jeremiáš 17:10) a "nepohrdne zkroušeným a pokořeným srdcem" neboť "oběť Bohu je zkroušený duch" (Žalm 51:19). Blahoslavení čistého srdce, neboť oni uvidí Boha. (Matouš 5:8)

Uctíváš Boha v Duchu a Pravdě, nebo tělesně a ve lži? 
















Žádné komentáře:

Okomentovat