15. ledna 2018

Ekumena vs Ekklesia - falešná jednota vs skutečná jednota

Jedná se o souboj mezi skutečným evangeliem Ježíše Krista a falešným evangeliem humanity, souboj mezi skutečným učením Ježíše Krista a falešným učením tolerance, souboj mezi skutečnou Boží láskou a falešnou lidskou láskou, souboj mezi pravdou a lží, souboj mezi jednotou podle Ducha a jednotou podle těla.

Ekumena je snaha o jednotu mezi jednotlivými denominacemi a římskou církví, problém je v tom, že tato jednota nestojí na biblických základech, to jest na biblické pravdě, ale na jiných základech, to jest na falešném evangeliu humanity, kde jde o sjednocení na základě falešné lásky neboli humanismu, hlavním myšlenkovým proudem ekumeny je vzájemná láska a tolerance, kde se nebere ohled na biblické pravdy a učení, kde stačí, že všichni máme Ježíše, ale jak velmi prozíravě poznamenal biskup J.C. Ryle "Jednota bez biblického evangelia, je bezcenná jednota, je to jednota samotného pekla" a dále také "Řím se nikdy nezmění."

Jestliže je učení římské církve nebo učení jakékoliv jiné církve v rozporu s učením Bible, není možná jednota na biblickém základě, kdo chce následovat skutečného živého Boha, který o sobě řekl, že je Pravda, nebude tvořit jednotu na základě lži. Jak poznamenal A.W. Tozer "Sto náboženských lidí, spletených do jednoty opatrným organizováním netvoří církev, stejně jako jedenáct mrtvých lidí netvoří fotbalové družstvo."

Na závěr tvrdá slova, ale pravdivá slova apoštola lásky:
"Každý, kdo zachází dále a nezůstává v učení Kristově, nemá Boha; kdo zůstává v učení Kristově, má i Otce i Syna. Přichází-li někdo k vám a nepřináší toto učení, nepřijímejte ho do domu ani ho nezdravte, kdo ho zdraví, má účast na jeho zlých skutcích." (2. Janův 1:9-11)
Proto věřícímu, který chce jednat podle Boží vůle nezbývá než zaujmout místo mimo v oddělení se od všeho co není podle Božích myšlenek, to jest i od falešné jednoty, která nestojí na biblických základech, neboť "Ježíš Kristus je tentýž včera, dnes i na věky. Nenechte se unášet všelijakým podivným učením" (Židům 13:8-15).


Žádné komentáře:

Okomentovat